Sunday, February 11, 2018

Annual Dinner Arkitek KDI 2018-Winter Wonderland

lama tak update blog..lama tak munculkan diri di tahun 2018 walaupon blog ni dah lama tak terupdate aku tetap sayangkan blog ini.inilah punca rezeki aku..alhamdulilah..dari sini orang mengoogle untuk mencari Doodle merahitujambu..
ok bukan nak cerita sedih tapi nak cerita yang baru ni pejabat aku ada buat Annual Dinner untuk tahun 2018 ..setiap tahun memang akan buat dah setiap tahun jugak tema berbeza-beza dan jenuh jugak nak fikir pakai baju apa untuk setiap tahun..aku dah kerja di satu pejabat 7tahun..alhamdulilah sehingga sekarang..tahun ni tema dinner adalah Winter Wonderland...lagi-lagi aku AJK dalam dinner ni bab deco aku..tahun depan aku nak letak jawatan awal-awal sudah diberi tahun..ahahahha..





tak di sangka malam tu aku menang 2 award iaitu cleandesk dengan fashionista ahahahah undian adalah dari rakan-rakan sepejabat..aku memang pergi kerja suka bergaya lol..dan tak di sangka hobi mengemas dan pengemas di perhatikan ahahaha..paling tak di sangka aku menang best Dress..ahahahah selalu aku memang pakai baju ikut tema tapi tak pernah la menang tapi tahun ni rezeki aku..alhamdulilah..satu lagi dapat cabutan bertuah..yeeaayyy kautt semua..ahahaha..


gambar bawah adalah meja pejabat aku..aku designer Doodlekan jadi memang menghiasi meja dengan doodle jelah..bagi nampak comel dan terkemas heheh..
hasil gambar sendiri lepas di Doodlekan..jeng jeng jeng

Tuesday, December 26, 2017

Makeup bag I pencil case I



comelkan??aku reka khas untuk mereka yang suka simpan barang makeup dalam bag..takdalah bersepah dalam handbag korangkan...hehe..

  • saiz : 8" x 4" (biasa) / 9" x 4.5" (premium)
  • kedua-dua permukaan ada design
  • boleh di basuh tanpa warna pudar
  • ada zip
  • ada dua lapisan kain dan tali di bahagian tepi




yang ni pulak pencil case..walaupon korang dah bekerja tapi mesti masih guna pen pencil macam kerja aku jugak,.aku keje bidang architecture jadi memang masih guna..aku sendiri pon dah miliki..korang apa tunggu lagi??aku reka khas untuk korang yang suka benda comel.ada dua warna setiap design hitam dan putih..cepat dapatkan stok sementara masih ada😍..


  • saiz : 8" x 4" (biasa) / 9" x 4.5" (premium)
  • kedua-dua permukaan ada design
  • boleh di basuh tanpa warna pudar
  • ada zip
  • ada dua lapisan kain dan tali di bahagian tepi

**berminat boleh klik link sini

Thursday, November 2, 2017

Wooden Pin Doodle



COmelkan??ni bukan biskut ya..ni kerongsang Doodle..rasa nak gigt sebab comelkan..berminat nak beli boleh terus wasap ke 0139890875..

ada dua jenis yang barisan atas tu material MDF dan yang baris bawah tu material Plywood...paling hot seller WP-04 dah habissss..tapi di sebabkan ramai permintaan akan di restock..mungkin akan restock tapi tak banyak..hehehe..jadi siapa cepat dia punya...

Sunday, September 24, 2017

Happy Birthday To Me 30's

Happy Birthday to Me.Alhamdulilah..30 tahun sudah punyai keluarga..sudah punyai anak dua..walaupun keduanya Puteri aaahh takkisahlah..hehehe..ushaa lagi lol..alhamdulilah..syukur nikmat masih bernafas lagi...terima kasih ibu abah melahirkan membesarkan aku..
siapa follow instagram merahitujambu jom join contest komen terakhir akan dapat doodle versi korang..nak bagi hadiah sempena birthday aku..

Saturday, September 9, 2017

YoGood Peanut Butter

kepada pengemar peanut butter macam aku ni kalau nak berdiet boleh ambil jenama ni..serius takda gula langsung rasa original dari kacang itu sendiri..jangan cakap kenapa aku kurus lol..kalau korang kurangkan gula serius perlahan-lahan korang akan turun berat badan.tapi di sulami dengan workout..aku buat kardio aja tak payah nak joging bagai dekat rumah sambil menyusu sambil buat aktiviti harian pon boleh senam...kalau orang tanya dari aku pregy  berat terakhir 68kg lepas pantang 58kg dan sekarang 51kg.alhamdulilah mungkin juga aku menyusu jadi pekej senang turun berat badan.jangan ada sesiapa cakap eleh menyusu boleh la kurus..tidakkkkk..ada yang menyusu berat naik..jangan jadikan tiket menyusu untuk kita makan banyak..ibu menyusu memang akan lapar lapar dan lapar..aku makan kerap 5-6 kali sehari sekurang-kurangnya untuk bila kita sekali makan takdalah makan sampai tak ingat dunia..heheheh..
**sesiapa ada instagram boleh follow instagram merahitujambu